English

True Hatha Yoga

Yoga is ontworpen om met bewustzijn expressie te vinden voor jeZelf.

Yoga bij Yoga Gita Zwolle is geen sport of fitness, het gaat niet om hoe ver je je neus naar je knie beweegt of hoe goed je kan rekken in vergelijking met anderen. Yoga is niet om spieren op te bouwen of om te laten zien dat je op je hoofd (Shirshasana) kunt staan. Nee, totaal niet!

Yoga gaat om het vermogen om met jeZelf te zijn wanneer je je lichaam op de mat in verschillende richtingen en posities plaatst. Het gaat om kracht opbouwen door te luisteren naar je lichaam, door je maximaal te rekken en deze stretch over je gehele lichaam te voelen. Om elke beweging met je gehele lichaam met bewuste aandacht (bewustzijn) te maken. Het is de bedoeling dat door het beoefenen van Asana’s, in elke positie dat het aanneemt in de Asana, het lichaam zo comfortabel en stabiel mogelijk te laten voelen.

Geheim gezondheid

De totaliteit van het onderwerp Yoga is ontworpen om naar de staat van bewustzijn te bewegen om deze staat vervolgens te kunnen uitdrukken. In de asana yoga les zal de reis richting je vermogen om de hogere staat van bewustzijn te uiten zijn. De bewustwording op lichamelijk niveau is om één te zijn met de ruimte om je heen. Op adem niveau is het de eenheid met de levensenergie om je heen. Op gedachte niveau is het om in het NU te vallen waardoor alleen de uitdrukking van pure bewustzijn overblijft. Door deze hogere staat van bewustzijn eigen te maken tijdens het beoefenen van houdingen (asana’s), wanneer het lichaam op de yogamat zich in verschillende posities beweegt, zullen de karma’s of conditioneringen die je lichaam heeft ervaren op zijn levenspad oplossen. Door in de yogahouding te rekken, te balanceren en kracht op te bouwen komen de blokkades die je vanuit karma hebt opgebouwd los en ben je bevrijd van die blokkade. Het is één van de best mogelijke dingen die je kan overkomen in je levenscyclus. Dit is een van de best bewaarde geheimen voor een goede algehele gezondheid, duizende jaren geleden ontdekt door meditatieve yogi’s uit India.


Opbouw van de Asana yoga les

  • Duur van de les is 90 minuten
  • Start met een chant (2 min)
  • Warming up (8 min)
  • Zonnegroet (20 min-optioneel)
  • Asana’s – yoga houdingen (30 min)
  • Pranayama – ademtechniek (14 min)
  • Meditatie (12 min)
  • Eindigen met één chant (4 min) (zingen in het Sanskriet)

Richtlijnen voor voeding:

Voor goede resultaten tijdens de Asana yoga les worden richtlijnen aangedragen ten aanzien van voeding. Alle Asana yoga lessen worden op een lege maag gevolgd. Graag geen koffie, thee of sapjes drinken. Je kan (warm) water drinken. Na de les mag er weer voedsel genuttigd worden.

Ten aanzien van de avond Asana yoga les: na 14.30 uur svp niks meer eten. Je mag water drinken. Uiteraard mag je na de les weer voedsel tot je nemen.


Nu, ben jij er klaar voor om echte yoga te ervaren? Authentieke yoga, hoe yoga was bedoeld, wat meditatieve yogi’s eeuwen geleden hebben ontdekt in India. Nu toegankelijk en beschikbaar in Zwolle centrum, hoe mooi is dat? Dit is Yoga voorbij alle stijlen. De onthulling van transformatie. Ben jij er klaar voor?

Meld je aan Neem contact op

Menu Title